Reklama Magnum Junior
Reklama Magnum Junior
Nagłówek Reklama Nagłówek Reklama Nagłówek Reklama

Wesoło, kolorowo i zdrowo w kuchni. Przepisy na pierwsze spotkanie

20 lutego 2013

Na pierwsze spotkanie w naszej kuchni proponujemy przygotowanie razem  z dzieckiem dwu potraw z niezbyt skomplikowanym sposobem przyrządzenia. Dziecko będzie miało radość z pomagania nam, a przy okazji otrzymamy smaczne jedzenie, które z pewnością chętnie spróbuje.

Spotkanie pierwsze

Domki z herbatnikówdomek z herbatników

Składniki:

  • 2 paczki herbatników
  • 1 opakowanie polewy czekoladowej
  • 1 opakowanie kremu czekoladowego
  • drobne cukierki
  • żelki
  • płatki migdałowe

Sposób przyrządzania:

  • Przyrządzić krem według przepisu na opakowaniu, schłodzić. 
  • Posmarować kremem herbatnik, przykryć drugim, posmarować, przykryć, w ten sposób przygotować 4 podstawy domków. 
  • Kilka herbatników pokruszyć i wymieszać z pozostałym kremem, na każdą podstawę domku położyć łyżeczkę masy. 
  • 8-9 herbatników posmarować przygotowaną polewą (torebkę należy włożyć do gorącej wody, zrobić otwór i wycisnąć).
  •  Ułożyć po dwa, aby tworzyły daszek, na górę wycisnąć trochę polewy, żeby dokładnie je zlepiła.
  • Ozdobić domek cukierkami, żelkami, płatkami migdałów. Po przygotowaniu deseru włożyć domek do lodówki.

owocowe szaszłykiOwocowe szaszłyki

Składniki:

  • 1 banan
  • 1 żółte kiwi
  • kilka słodkich truskawek
  • kilka minibiszkoptów
  • mała kiść winogrona
  • patyczki do szaszłyków

Sposób przyrządzania:

  • Owoce nabijamy na patyczki tworząc wesołe ludziki z kapeluszem na głowie. 
  • Buźki możemy zrobić pisakami cukrowymi i dokleić cukrowe oczy.
JK

 

Informacja o plikach Cookies
Ta strona internetowa używa plików Cookies. Korzystanie z witryny bez dokonania zmian 
w ustawieniach Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce, kliknij Czytaj więcej.

X